Neuer na päť rokov do Bayernu

08.06.2011 Celý región

Manuel NeuerFoto: SITA/AP
MNÍCHOV 8. júna (WEBNOVINY) - Prestup nemeckého reprezentačného futbalového brankára Manuela Neuera do Bayernu Mníchov je definitívne spečatený. Dvadsaťpäťročný gólman podpísal s bavorským klubom po absolvovaní zdravotných testov päťročný kontrakt.

Neuer pricestoval do Mníchova v stredu po návrate z Azerbajdžanu (3:1) z víťazného duelu kvalifikácie ME 2012.

"Vybral som si Bayern, pretože som nemecký brankár a Bayern je najlepší klub v Nemecku," poznamenal bývalý gólman Schalke 04, ktorý podľa vlastných slov nikdy neuvažoval o odchode do zahraničia. V súvislosti s jeho menom sa spomínal predovšetkým záujem zo strany anglického Manchestru United.


Schalke potvrdilo záujem o Lehmanna

Nemecký futbalový klub FC Schalke 04 potvrdil záujem angažovať bývalú brankársku reprezentačnú jednotku Jensa Lehmanna. Štyridsaťjedenročný gólman po súťažnom ročníku 2009/2010 strávenom vo VfB Stuttgart ukončil aktívnu činnosť, ale v nedávno skončenej sezóne neodolal lákaniu anglického FC Arsenal na krátku výpomoc.

Schalke sa o Lehmanna začalo interesovať po odchode opory medzi troma žrďami Manuela Neuera do Bayernu Mníchov.

Semifinalista uplynulého ročníka Ligy majstrov síce namiesto Neuera angažoval Ralfa Fährmanna z Eintrachtu Frankfurt, ale podľa slov športového riaditeľa klubu z Gelsenkirchenu Horsta Heldta nemá 22-ročná nová akvizícia istotu pozície brankára číslo jeden.

"Vždy sme hovorili, že v prípade Neuerovho odchodu angažujeme aj druhého nového brankára. Prešli sme si viacero variantov a hovorili sme aj o Lehmannovi. Jens má niekoľko požiadaviek, ale v princípe sa musí najskôr rozhodnúť, či bude, alebo nebude pokračovať v kariére," uviedol Heldt na adresu 41-ročného Lehmanna, ktorý v rockoch 1988 - 1998 už chytal za Schalke.
 

Vyberte región